Handleiding

Stapsgewijze aanwijzingen+1-844-898-1076

Welkom op PDFSimpli!

In deze introductiehandleiding leer je hoe je alle documenttypen converteert naar pdf's en andersom.

Bovendien kom je te weten hoe je je document kunt bewerken en wijzigen met behulp van belangrijke functies zoals digitale handtekening, uploaden van afbeeldingen, bewerkbare tekst, watermerk toevoegen en tal van andere nuttige bewerkingsfuncties.

Ook leer je hoe je het formaat van je document kunt veranderen met superhandige functies als samenvoegen, splitsen, comprimeren en vele andere.

Veel plezier met bewerken en converteren, en vergeet niet, 'Ongedaan maken' is ook altijd een optie. :)

Het PDFSimpli-team

1. PDF Converter

Heb je nog geen account en wil je een bestand converteren naar pdf?
  1. Ga naar de startpagina van https://pdfsimpli.com/nl/ en selecteer 'Te converteren pdf uploaden' of kies het juiste bestandstype dat u wilt converteren.
  2. Je wordt gevraagd een document te uploaden. (Let op: Er doet zich een fout voor als je het verkeerde documenttype kiest.)
  3. Op de volgende pagina kun je er ook voor kiezen om je document te bewerken. Hoe je dat doet staat in deze handleiding.
  4. Ben je klaar, klik dan op 'Converteren'. Je document wordt vervolgens geconverteerd.
  5. Als je op het document klikt, verschijnt er een lijst met opties. Je kunt vanaf dit scherm direct downloaden, bewerken, afdrukken, versturen, ondertekenen of verwijderen.

Heb je al een account en wil je alleen een document converteren naar pdf en geen aanpassingen doen:
  1. Klik op Mijn accountMijn documenten
  2. Je komt op een pagina met de titel Documenten. Klik rechts op het type document dat je wilt converteren naar een pdf (d.w.z. Word converteren naar pdf). (Let op: Er doet zich een fout voor als je het verkeerde documenttype kiest.)
  3. Je wordt gevraagd een document te uploaden. (Let op: Er doet zich een fout voor als je het verkeerde documenttype kiest.)
  4. Als je op het document klikt, verschijnt er een lijst met opties. Je kunt vanaf dit scherm direct downloaden, bewerken, afdrukken, versturen, ondertekenen of verwijderen.

2. PDF Editor

Heb je nog geen account en wil je een pdf bewerken
  1. Ga naar de startpagina van https://pdfsimpli.com/nl/ en kies Pdf bewerken.
  2. Je wordt gevraagd een pdf te uploaden. (Let op: Er zal zich een fout voordoen als je een bestand probeert te uploaden dat geen pdf is. Wil je een ander bestand dan een pdf uploaden en bewerken, zie dan onderdeel 1. Pdf-converter en volg die stappen).
  3. Op de volgende pagina kun je je document bewerken (aanwijzingen in deze gids).
  4. Ben je klaar, klik dan op 'Opslaan'. Je document wordt vervolgens bewerkt.

Je hebt al een account, je document is al een pdf en je wilt deze bewerken.
  1. Klik op Mijn accountMijn documenten
  2. Je komt op een pagina met de titel 'Documenten'. Klik daaronder op 'Nieuwe toevoegen' en kies een document om te uploaden.
  3. Als je nu klikt op Bewerken, opent je pdf.
  4. Mocht je hulp nodig hebben, alle bewerkingsfuncties worden uitgelegd in deze gids.

Heb je nog geen account en wil je een pdf bewerken
  1. Ga naar de startpagina van https://pdfsimpli.com/nl/ en kies de gewenste optie.
  2. Je wordt gevraagd een pdf te uploaden. (Let op: Er zal zich een fout voordoen als je een bestand probeert te uploaden dat geen pdf is. Wil je een ander bestand dan een pdf uploaden en bewerken, zie dan onderdeel 1. Pdf-converter en volg die stappen.)
  3. Mocht je hulp nodig hebben, alle bewerkingsfuncties worden uitgelegd in deze gids.

Herstellen
  1. Klik op het pictogram Herstellen.
  2. Met het pictogram Herstellen kun je selecteren en kiezen welke bewerkingen uit het verleden je uit de pdf wilt verwijderen, of het nu je laatste bewerking of de eerste bewerking van het document was.
  3. Klik bovenaan op het pictogram Herstellen, dan verschijnt er links een lijst met bewerkingen.
  4. Klik op elke bewerking om in de pdf bekijken waar hij naar verwijst, en klik op de rode 'X' om de gewenste bewerking te verwijderen. Om de lijst met bewerkingen te verbergen, hoef je alleen maar op het pictogram Herstellen te klikken. De lijst wordt dan gesloten.

3. E-handtekening

Je hebt al een account en je document is al geüpload als een pdf.
  1. Klik op Mijn accountMijn documenten
  2. Je komt op een pagina met de titel 'Documenten'. Klik daaronder op het document dat je digitaal wilt ondertekenen. Er verschijnt een lijst met opties. Als je 'Bewerken' kiest, wordt het document geopend.
  3. Klik op 'Handtekening'.
  4. Er verschijnt een pop-up en je kunt op 4 manieren een handtekening toevoegen.
    1. Begin met het invullen van een paar belangrijke informatievelden en klik dan op 'Je handtekening aanmaken'.
    2. Eerste optie, klik op 'Typen op toetsenbord'. Typ je naam en daarna je initialen. Er verschijnen verschillende opties voor een cursieve handtekening (in schrijfletters) waar je uit kunt kiezen. Selecteer de stijl voor je handtekening.
    3. Tweede optie, klik op 'Teken met muis'. Teken je naam en daarna je initialen. Er verschijnt een 'geschreven' handtekening.
    4. Derde optie, klik op 'Afbeelding uploaden'. Kies een afbeelding en upload een afbeelding van je eigen handtekening.
    5. Vierde optie, klik op 'Touchscreen gebruiken'. Teken je naam en daarna je initialen. Er verschijnt een 'geschreven' handtekening.
  5. Klik op 'Aanmaken' nadat je een van de bovenstaande vier opties hebt gekozen.
  6. Je gaat terug naar de pdf om je handtekening toe te voegen.
  7. Selecteer vervolgens onder 'Velden' de 'Handtekening' en klik met je cursor waar je wilt dat de handtekening verschijnt. Hij wordt weergegeven in een vak met een blauwe rand. Je kunt het vak verplaatsen door erin te klikken en het naar de gewenste plek te slepen.

Note:Je kunt de grootte van de Handtekening aanpassen door het tandwiel/bewerkingspictogram voor Instellingen te selecteren en dan de grootte naar wens aan te passen.

8. Als je per ongeluk je handtekening verwijdert, of meer dan een handtekening wilt toevoegen, klik je op het Handtekening-pictogram om nog een handtekening toe te voegen.

9. Klik op 'Opslaan' om je pdf op te slaan.

4. Watermerk

Je hebt al een account en je document is al geüpload.
  1. Klik op Mijn accountMijn documenten
  2. Je komt op een pagina met de titel 'Documenten'. Klik daaronder op het document waaraan je een watermerk wilt toevoegen. Er verschijnt een lijst met opties. Als je 'Bewerken' kiest, wordt het document geopend.
  3. Klik nu op het Watermerk-pictogram.
  4. Er verschijnt een pop-up en je kunt op 2 manieren een watermerk toevoegen..
    1. Ten eerste kun je klikken op 'Tekst'. Typ wat je wilt dat er in je watermerk staat.
    2. Ten tweede kun je klikken op 'Afbeelding'. Upload je eigen watermerkafbeelding.
  5. Klik op 'Gebruiken'..
  6. Je gaat terug naar de pdf en je afbeelding of tekst verschijnt automatisch in het midden van de pagina als een watermerk.
  7. Klik op 'Opslaan' om je document op te slaan.

5. Tekst, afbeeldingen en stempels toevoegen

Voor al deze functies met je een documenttype converteren naar een pdf via stap 1. PDF-converter, of je pdf openen via stap 2. Pdf-editor.

Tekstfuncties
  • Klik op 'Opslaan' om je document op te slaan.

• Tekstfuncties zijn Tekst toevoegen, Tekst markeren, Tekst onderstrepen, Tekst doorhalen, Afbeeldingen toevoegen, Vormen toevoegen en Stempels toevoegen

Tekst toevoegen
    1. Klik eerst op het Tekst-pictogram om de kleur van je lettertype te kiezen.
    2. Klik dan waar je tekst moet komen. Er verschijnt dan een cursor en je kunt de gewenste tekst typen.
    3. Selecteer vervolgens het A-pictogram.
    4. Je kunt de kleur kiezen die je voor je tekst wilt gebruiken.
    5. Dubbelklik als je klaar bent, dan verschijnt er een rood vlak rond je tekst.
    6. Klik in dit vlak om de tekst daarheen te verplaatsen waar hij moet staan.

Let op: je moet de gewenste kleur van je lettertype en achtergrond kiezen voordat je tekst begint te typen. Als je eenmaal bent begonnen met typen, kun je dit niet meer aanpassen.

Modus tekst selecteren

Deze tool wordt gebruikt om de gewenste tekst te selecteren.

Tekst markeren
    1. Klik eerst op 'Markeren'.
    2. Ga vervolgens met uw cursor over de tekst die u wilt markeren. En dat is het.

Tekst onderstrepen
    1. Klik eerst op het pictogram voor Onderstrepen.
    2. Ga vervolgens terwijl het pictogram voor Onderstrepen is geselecteerd met uw cursor over de gewenste tekst. En dat is het.

Tekst doorhalen
    1. Klik eerst op het pictogram Meer om het pictogram voor Doorhalen te kunnen selecteren.
    2. Ga vervolgens terwijl het pictogram voor Doorhalen is geselecteerd met de cursor over de gewenste tekst. En dat is het.

Afbeeldingen toevoegen
    1. Met het pictogram voor Afbeelding toevoegen kun je een afbeelding toevoegen.
    2. Sleep je bestand naar het vak of klik in het vak om je bestand te selecteren.
    3. Kies je afbeelding en klik op de groene knop 'Invoegen' om hem in je document plaatsen.
    4. Als je terug bent in je pdf, is je cursor een Handtekening-pictogram. Klik waar je wilt dat de afbeelding verschijnt.
    5. De afbeelding wordt weergegeven in een vak met een rode rand. Je kunt de grootte van het vak veranderen door de hoeken te verslepen en je kunt het vak verplaatsen door in het vak te klikken en het naar de gewenste plek te slepen.

Stempels
    1. Klik op de zijbalk 'Meer tools'.
    2. Selecteer het Stempel-pictogram. Wanneer je dit pictogram selecteert, verschijnen er verschillende opties waar je uit kunt kiezen.
    3. Klik op je keuze. Je cursor wordt een Stempel-pictogram. Klik waar je wilt dat het stempel verschijnt.
    4. Hij wordt weergegeven in een vak met een rode rand. Je kunt de grootte van het vak veranderen door de hoeken te verslepen en je kunt het vak verplaatsen door in het vak te klikken en het naar de gewenste plek te slepen.

6. Vrij tekenen, vormen, lijnen en pijlen

Vrij tekenen
    1. Klik op het pictogram voor Tekenen. Er verschijnt een vervolgkeuzemenu. Klik op het Potlood-pictogram om te beginnen.
      Vrij tekenen
    2. Als je de kleur en de lijndikte wilt veranderen klik dan op het Aanwijzer-pictogram.
    3. Dubbelklik op de lijn die je wilt veranderen. Als je dubbelklikt op de lijn rechtsboven in het scherm, dan verschijnt de optie om de kleur en dikte van de lijn veranderen.
    4. Je moet dit dan echter veranderen voor elke lijn die je trekt. Dus het is beter om eerst de kleur te kiezen.

Vormen

Effen vierkant of cirkel
    1. Kies het Wisser- of Cirkel-pictogram om een effen vierkant of cirkel te maken.
    2. Klik en sleep je cursor tot de gewenste grootte van de vorm.
    3. Verander de kleur door te dubbelklikken op de vorm die je hebt gemaakt.
    4. Klik op het penseel om de kleur te selecteren.
    5. Klik op de hoekvakjes om de grootte van de vorm aan te passen en sleep om de vorm te verplaatsen.

Omtrek van vierkant of cirkel (alleen de rand)
    1. Klik op het pictogram voor Vak of Cirkelomtrek als je alleen de omtrek van een vierkant of cirkel wilt.
    2. Klik en sleep je cursor om de omtrek van de vorm te tekenen en laat los wanneer de vorm gewenste grootte heeft.
    3. Verander de dikte en kleur van de lijn door te dubbelklikken op de omtrek van de vorm die u heeft gemaakt.
    4. Als je op de 'A' klikt, verschijnt het kleurselectiescherm. Verschuif het blauwe rondje voor de gewenste lijndikte.
    5. Klik op de hoekvakjes om de grootte van de vorm aan te passen.

Veelhoek

Met het Polygoon-pictogram kun je net zoveel rechte lijnen maken als je wilt onder verschillende hoeken en dan de vorm sluiten.

1. Klik op het pictogram voor Tekenen om te beginnen.
    2. Het Polygoon-pictogram verschijnt dan. Klik op het pictogram om te beginnen.
    3. Klik waar je wilt beginnen, verplaats dan je cursor en klik nog een keer om je gewenste vorm of lijn te creëren. Herhaal dit net zo vaak als je wilt.
    4. Dubbelklik als je klaar bent. De laatste lijn verbindt zichzelf dan met de eerste en de vorm sluit zich.
    5. Klik vervolgens op de polygoon. Rechtsboven verschijnt een optie om de kleur en dikte van de lijn te veranderen.
    6. Klik op de 'A' om de kleur te veranderen en verschuif het blauwe rondje om de lijndikte te veranderen.
    7. Je kunt elke lijn bewerken waar je een rood vierkantje ziet. Je hoeft alleen je cursor naar de gewenste plek te slepen.
    8. Je kunt de polygoon ook overal heen verplaatsen door erop te klikken en hem naar de gewenste positie te slepen.

Lijn en pijlen

Het Lijn- en Pijl-pictogram werken beide op dezelfde manier.

1. Klik op het pictogram voor Tekenen.
    2. Selecteer het Lijn- of het Pijl-pictogram.
    3. Klik waar je de lijn/pijl wilt beginnen. Houd de cursor ingedrukt, sleep naar het punt waar je de lijn/pijl wilt eindigen en laat de cursor los.
    4. Dubbelklik vervolgens op de lijn/pijl. Er verschijnt een pop-upvenster waarin je de kleur en dikte van de lijn/pijl kunt wijzigen.
    5. Klik op de 'A' om de kleur te veranderen en verschuif het blauwe rondje om de lijndikte te veranderen.
    6. Je kunt de lijn/pijl ook overal naartoe verplaatsen door erop te klikken en hem naar de gewenste positie te slepen.

7. Wissen, redigeren en markeren

Voor al deze functies met je een documenttype converteren naar een pdf via stap 1. PDF-converter, of je pdf openen via stap 2. Pdf-editor.

Erase
    1. Klik op het Wisser-pictogram. Klik en sleep de cursor over de tekst of de afbeelding die je wilt wissen.

2. Je kunt dingen aanpassen door aan de hoeken van het wisservak te trekken om wat je probeert te wissen uit het document volledig te bedekken. Klik en sleep het vak naar de gewenste plek die je ook wilt wissen.
    3. Klik buiten het wisservak als je klaar bent. Zoals hieronder getoond verwijdert de wisser het logo volledig uit het document.

Redigeren
    1. Klik op het pictogram voor Redigeren als je tekst in het document onzichtbaar wilt maken.
    2. Klik en sleep de cursor om de af te dekken tekst te markeren.

Tekst markeren
    1. Klik eerst op het pictogram voor Markeren om je tekst te markeren.
    2. Ga vervolgens met uw cursor over de tekst die u wilt markeren. En dat is het.

8. Pdf's samenvoegen, splitsen, comprimeren en draaien

Samenvoegen
    1. Klik om pdf's samen te voegen in je documenten op 'Pdf's samenvoegen' in het menu 'Snelle acties' aan de rechterkant van het scherm.
    2. Er verschijnt een pop-up met het verzoek de pdf's te kiezen die je wilt samenvoegen. Kies je pdf-bestanden in klik op 'Samenvoegen'.
    3. Je samengevoegde pdf-bestand wordt geüpload naar je documenten met een automatisch gegenereerde naam.
    4. Je kunt je samengevoegde pdf nu bewerken, ondertekenen, afdrukken of downloaden.

Splitsen
    1. Klik in het menu 'Snelle acties' aan de rechterkant van het scherm op 'Pdf splitsen'.
    2. Er verschijnt een pop-up met het verzoek het pdf-bestand te kiezen dat je wilt splitsen. Kies de pdf in klik op 'Splitsen'.
    3. Het bestand wordt geüpload naar je recente documenten. Je moet op 'Downloaden' klikken om toegang te krijgen tot de gesplitste pagina's van je pdf.
    4. Er verschijnt een pop-up met het verzoek een naam en locatie voor het opslaan te kiezen. Klik op 'Opslaan'. Er is nu een zip-bestand met je gesplitste pdf-pagina's en je kunt de pagina's apart openen.

Comprimeren
    1. Klik in het menu 'Snelle acties' aan de rechterkant van het scherm op 'Pdf comprimeren' om je documenten te comprimeren.
    2. Er verschijnt een pop-up met het verzoek een naam en locatie voor het opslaan te kiezen. Klik op 'Opslaan'. Je gecomprimeerde pdf-bestand is nu opgeslagen en toegankelijk.
    3. Het bestand wordt geüpload naar je documenten. Je moet op 'Downloaden' klikken om toegang te krijgen tot het gecomprimeerde pdf-bestand.
    4. Je gecomprimeerde pdf-bestand is nu opgeslagen en toegankelijk.

9. Pagina's bewerken en rangschikken

Draaien
    1. Draai je pdf door linksboven in de editor op Rangschikvenster te klikken.
    2. Er verschijnt een pop-upvenster en daarin klik je op de optie 'Draaien'.
    3. Selecteer de pagina die je wilt draaien en kies de gewenste draaiing. Ben je klaar, dan hoef je alleen maar op de knop 'Toepassen' te klikken.

Pagina toevoegen
    1. Voeg een pagina toe aan je pdf-bestand door linksboven in de editor op Rangschikvenster te klikken.
    2. Er verschijnt een pop-upvenster en daarin klik je op de optie 'Draaien'.
    3. Selecteer de pagina die je wilt toevoegen. Ben je klaar, dan hoef je alleen maar op de knop 'Toepassen' te klikken.

Pagina verwijderen
    1. Verwijder een pagina uit je pdf-bestand door linksboven in de editor op Rangschikvenster te klikken.
    2. Er verschijnt een pop-upvenster en daarin klik je op de optie 'Verwijderen'.
    3. Selecteer de pagina die je wilt verwijderen. Ben je klaar, dan hoef je alleen maar op de knop 'Toepassen' te klikken.

Pagina verplaatsen
    1. Verplaats een pagina van je pdf-bestand door linksboven in de editor op Rangschikvenster te klikken.
    2. Er verschijnt een pop-upvenster en daarin klik je op de optie 'Naar links verplaatsen' of 'Naar rechts verplaatsen'.
    3. Selecteer de pagina die je wilt verplaatsen en klik op de manier waarop je de pagina wilt verplaatsen. Ben je klaar, dan hoef je alleen maar op de knop 'Toepassen' te klikken.